8 Printer Murah Dengan Harga Bawah RM400 Untuk Tahun 2021

8 Printer Murah Dengan Harga Bawah RM400 Untuk Tahun 2021

Bagi seorang pelajar atau guru, perinter peribadi kini pastinya menjadi keutamaan, lagi-lagi ketika semuanya belajar dari rumah. Jadi jika anda bercadang untuk mencari printer murah, anda boleh tengok sini senarai dengan harga bawah RM400.

Dengan adanya perinter ini, ianya dapat membantu memudahkan urusan mencetak, mengimbas dan fotokopi tugasan harian tanpa perlu pergi ke mana-mana kedai perinting di luar. Pastinya dengan kos perjalanan, masa dan sebagainya perlu dikeluarkan.

Tetapi jika anda mempunyai printer sendiri, ianya dapat dikurangkan. Anda boleh mencetak bila-bila masa sahaja dan pastinya kos lebih murah. Juga terdapat banyak jenama yang menyediakan peranti printer ini seperti Canon, HP, Epson dan sebagainya.

Jadi jika anda mencari sebuah perinter terbaik untuk tahun 2021 tanpa mengeluarkan kos yang tinggi, ini 8 senarai printer harga sekitar RM300-RM400 anda boleh dapatkan.

Printer Harga Bawah RM400 Untuk Tahun 2021

Senarai ini disertakan dengan harga semasa artikel ini dikeluarkan. Jadi harganya mungkin berbeza dari semasa ke semasa, anda boleh semak di pautan yang disediakan.

1)  Canon Pixma E410

Canon Pixma E410

Antara jenama dan model yang mendapat permintaa ramai iaitu Canon Pixma E410. Menggunakan jenis inkjet yang mampu untuk print lebih banyak kertas dalam satu masa.

  • Fungsi - Print / Scan / Copy
  • Output - Monochrome
  • Saiz kertas - Maksimum A4
  • Wifi - Tiada
  • Harga - RM389

2)  Canon imageCLASS LBP6030w Printer

Canon imageCLASS LBP6030w Printer

Anda boleh dapatkan printer ini jika anda tidak kisah dengan output yang dibekalkan. Ini kerana ianya hanya boleh print satu warna sahaja iaitu black/hitam (monochrome) dengan jenis laser. Model LBP6030 tiada sambungan Wifi, tetapi anda boleh dapatkan model LBP6030w dengan ada sambungan Wifi tetapi dengan harga RM429

  • Fungsi - Print
  • Output - Monochrome
  • Saiz kertas - Maksimum A4
  • Wifi - Tiada
  • Harga - RM330

3)  HP Deskjet 2336 Printer

HP Deskjet 2336 Printer

HP juga tidak ketinggalan untuk memperkenalkan printer mereka sendiri. Dengan menggunakan jenis deskjet/inkjet, ianya boleh print dengan baik. Jadi pelajar, ibubapa atau guru sangat sesuai dengan printer jenis untuk digunakan di rumah.

  • Fungsi - Print / Scan / Copy
  • Output - Black & Colour
  • Saiz kertas - Maksimum A4
  • Wifi - Tiada
  • Harga - RM368

4)  Brother HL-1210W

Brother HL-1210W

Sebuah lagi jenama printer yang ada fungsi wifi padanya. Brother HL-1210W merupakan printer jenis laser. Walaubagaimanapun, ianya hanya dapat menghasilkan satu warna aka monochrome sahaja.

  • Fungsi - Print
  • Output - Monochrome
  • Saiz kertas - Maksimum A4
  • Wifi - Ada
  • Harga - RM388

5)  HP Deskjet 2135 Printer

HP Deskjet 2135 Printer

Antara printer All-In-One yang cantik dihasilkan oleh HP. Ianya digayakan dengan 2 warna iaitu putih dan hijau.

  • Fungsi - Print / Scan / Copy
  • Output - Black & Colour
  • Saiz kertas - Maksimum A4
  • Wifi - Tiada
  • Harga - RM328

6)  HP Deskjet Ink Advantage 2776

HP Deskjet Ink Advantage 2776

Printer terbaik dalam senarai anda boleh dapatkan dengan harga kurang RM400. Semua tersedia termasuklah sambungan wireless. Selain itu support HP Smart App bagi memudahkan anda untuk print terus daripada smartphone.

  • Fungsi - Print / Scan / Copy
  • Output - Black & Colour
  • Saiz kertas - Maksimum A4
  • Wifi - Ada
  • Harga - RM323

7)  Canon Pixma E3370

Canon Pixma E3370

Canon juga ada mengeluarkan printer yang serba lengkap seperti Pixa E3370 ini. Jenis inkjet, fungsi all-in-one disediakan beserta sambunga wifi. Tak perlu dah guna kabel kalau nak print kerja rumah kan lepas ni, guna wifi je.

  • Fungsi - Print / Scan / Copy
  • Output - Black & Colour
  • Saiz kertas - Maksimum A4
  • Wifi - Ada
  • Harga - RM369

8)  Canon Pixma TS307

Canon Pixma TS307

Pilihan terakhir untuk printer terbaik bawah RM400 adalah Canon Pixma TS307. Anda peroleh fungsi all-in-one, wireless dan support aplikasi PRINT Inkjet/SELPHY di telefon. Print sahaja di telefon, settle!

  • Fungsi - Print / Scan / Copy
  • Output - Black & Colour
  • Saiz kertas - Maksimum A4
  • Wifi - Ada
  • Harga - RM180

Baca Juga

0/Post a Comment/Comments