Cara Download Video TikTok Tanpa Watermark Paling Mudah

Cara Download Video TikTok Tanpa Watermark Paling Mudah

Ikuti langkah dan cara download video TikTok tanpa watermark. Jika anda pengguna TikTok dan mahu download video kesukaan anda, anda boleh ikuti cara ini.

TikTok merupakan media sosial daripada China yang mengfokuskan kepada penghasilan kandungan dalam bentuk video. Semakin lama, ianya diterima oleh seluruh dunia dan bukan sahaja di China termasuklah di Malaysia.

Terdapat ramai TikTokers yang kongsikan pelbagai jenis kandungan video yang bermanfaat seperti perkongsian tips, resepi, cerita, cara-cara, nyanyian, lakonan, perniagaan dan banyak lagi.

Jadi banyak video yang kita rasa sangat bermanfaat untuk diri kita. Tapi bila sekali sudah tonton, kemungkinan ianya tidak akan muncul lagi kerana terlalu banyak kandungan video di dalam TikTok.

Oleh itu, pihak TikTok ada menyediakan ciri muat-turun atau download video kesukaan anda tersebu tetapi ianya disertakan dengan watermark TikTok bersama-sama nama profile pemilik video tersebut.

Tetapi sebenarnya anda boleh dapatkan video tersebut tanpa watermark tau. Dengan menggunakan langkah ini, anda boleh download video tersebut tanpa nama profile TikTokers tersebut tapi lebih baik ianya menjadi koleksi anda sahajalah dan jangan dijual pula.


Cara Download Video TikTok Tanpa Watermark

Terdapat banyak cara sebenarnya, tetapi ada cara yang lebih mudah dan anda boleh menggunakan telefon pintar anda sahaja iaitu melalui aplikasi Telegram. Nak tahu caranya, jom tengok cara download video tiktok tanpa watermark disini

BACA : Senarai Channel Dan Group Telegram Yang Anda Perlu Sertai

Langkah 1:

Buka aplikasi TikTok dan pilih mana-mana video yang anda minat untuk download. Kemudian copy link video tersebut.

Untuk download, anda klik pada butang XWatermark. Anda akan download video tersebut tanpa watermark daripada TikTok. Anda juga boleh download ada watermark dan juga hanya audio sahaja. Siap!

Lankgah 2:

Kemudian bukan Telegram dan search HK_tiktok_BOT atau klik sahaja disini t.me/HK_tiktok_BOT. Seterusnya paste link video tiktok tadi diruangan yang disediakan dan klik enter. 

Langkah 3:

Untuk download, anda klik pada butang XWatermark. Anda akan download video tersebut tanpa watermark daripada TikTok. Anda juga boleh download ada watermark dan juga hanya audio sahaja. Siap!

cara downlaod video tiktok tanpa watermark guna telegram

Siap!

cara downlaod video tiktok tanpa watermark guna telegramPost a Comment

Previous Post Next Post