Tak Tahu Nak Makan Dan Order Apa Di IKEA? Ikuti Perkongsian Gadis Ini Mencuba Menu Yang Ada Di Restoren IKEA

cara order menu makanan yang betul di IKEA

Anda mungkin pertama kali ingin mencuba menu yang ada di restoren IKEA, tapi tak tahu nak makan apa. Anda boleh ikuti perkongsian ini menu-menu yang anda boleh cuba dan rasa sendiri selain daripada meatball IKEA yang sedap itu.

Untuk pengetahun, IKEA di Malaysia hanya ada di 4 lokasi sahaja iaitu IKEA Cheras, IKEA Damansara, IKEA Tebrau, Johor dan IKEA Batu Kawan, Penang. Jadi untuk mencuba makanan di restoren IKEA ini anda perlu pergi ke lokasi-lokasi tersebut dan ianya tidak boleh dipesan secara online seperti perabotnya.

Di IKEA, selain menjual perabot perumahan dengan reka bentuk minimal dan cantik, ada juga disediakan restoren untuk beli makanan. Makananya juga tiada dijual di tempat lain. Hanya ada di IKEA sahaja. Jadi anda pergi IKEA, anda boleh beli perabot atau anda boleh datang makan. Tiada siapa yang halang.

Untuk membeli perabot, kita boleh lihat dan rasa sendiri di bahagian showroom. Jika berpuas hati, baru kita beli di bahagian tingkat bawah. Tapi bagaimana pula dengan makanan di restoren IKEA? Apa kita nak beli di sana kalau kita pertama kali ingin mencuba? Tiada tester pun disediakan.

Anda jangan risau, anda boleh ikuti perkongsian daripada pengguna Twitter ctJamil92 apa yang anda boleh beli dan pesan makanan yang sedap dan best yang ada di IKEA.

Antara Makanan Yang Anda Boleh Cuba Di IKEA

Kalau jenis makan banyak macam, anda boleh ambil troli dan beratur. Kemudian ambil dulang dan cawan. 

Tips: Harga air mengikut berapa banyak gelas/cawan yang diambil dan boleh refill banyak kali

Ada makanan yang diambil sendiri ada makanan yang dilayan oleh pekerja

cara order menu makanan yang betul di IKEA

cara order menu makanan yang betul di IKEA

cara order menu makanan yang betul di IKEA

cara order menu makanan yang betul di IKEA

Antara menu yang ada di IKEA

1)  Honey Soy Beef - Sedap dan berbaloi. Tak rugi untuk mencuba!

2)  Ayam Peri-Peri - Bagi i Kuah dia rasa macam sos nandos sedikit. Nama pun ayam peri kan. 

3)  Meatball - Dimakan bersama kentang lenyek dan jem. Gabungan rasa yang sedap

RECOMMENDED!

cara order menu makanan yang betul di IKEA

cara order menu makanan yang betul di IKEA

cara order menu makanan yang betul di IKEA

cara order menu makanan yang betul di IKEA

4)  Chicken Spring Roll - Sedap. Tak rugi ambil

5)  Raspberry Cake - Kek ni memang sedap! 

6)  Mushroom soup and Garlic Bread - Sup sedap tapi roti dia bagi i kurang sikit. Tapi tak salah untuk mencuba. 

All RECOMMENDED!!

cara order menu makanan yang betul di IKEA

cara order menu makanan yang betul di IKEA

cara order menu makanan yang betul di IKEA

cara order menu makanan yang betul di IKEA

7)  Kepak Ayam ( Honey Garlic) - Dah datang IKEA mesti lah kene cuba Kepak Ayam.

SEDAPPP!!! Buktinya sampai oder lagi bawak balik

8)  Air - Bagi i air yang boleh refill ni ambil yang warna ni air dia sedap. Lupa dah nama 

Yang dalam botol tu i saja beli. Ok lah rasa dia

cara order menu makanan yang betul di IKEA

cara order menu makanan yang betul di IKEA

cara order menu makanan yang betul di IKEA

cara order menu makanan yang betul di IKEA

Menu Makanan Lain

Ice cream, yogurt dan karipap ni terletak di tingkat bawah depan kaunter pembayaran. 

9)  Ice Cream Soya Soft  - Mula sedap lepastu rasa macam lemak sangat. Tapi nak cuba boleh je tekak masing-masing. 

10)  Yogurt - Rasanya ok. Sedap. 

11)  Karipap - Sedap makan panas-panas

cara order menu makanan yang betul di IKEA

cara order menu makanan yang betul di IKEA

cara order menu makanan yang betul di IKEA

Dekat bahagian bawah ni juga terdapat pelbagai pilihan roti. Siapa suka roti cinnamon mesti cakap roti ni sedap. 

I juga beli coklat ikea. Rasa dia sedap jugak. Boleh lah nak rasa

cara order menu makanan yang betul di IKEA

cara order menu makanan yang betul di IKEA


sumber : twitter SitiJamil 92

Baca Juga

0/Post a Comment/Comments

Recommended