Senarai Doorgift Majlis Perkahwinan Bawah RM1 Boleh Dapatkan Di Shopee

Senarai Doorgift Majlis Perkahwinan Bawah RM1 Boleh Dapatkan Di Shopee

Jika anda bercadang untuk adakan majlis perkahwinan dalam masa terdekat dan sedang mencari doorgift murah, anda boleh dapatkan senarai disini harga bawah RM1 melalui Shopee sahaja.

Doorgift antara elemen yang ada di dalam sebuah majlis perkahwinan kebiasaanya. Selain daripada majlis makan, makan beradab, sesi fotografi dan doorgift ini juga biasanya pihak pengurusan majlis perkahwinan akan sediakan bagi penghargaan kepada tetamu yang datang.

Tidak boleh tidak, ianya telah menjadi adat dalam sesuatu majlis seperti majlis perkahwinan ini. Kalau zaman ibu ayah kita dulu, paling biasa doorgift ini, mereka akan bagi sebuah telur rebus yang mungkin ada pelbagai warna sebagai hadiah. Tapi sekarang telur dah mahal kot, takkan nak bagi setiap sorang kan.

Jadi jika anda juga masih bercadang untuk tahun 2020 untuk buat juga doorgift untuk diberikan kepada tetamu yang datang dengan bajet rendah, anda sebenarnya boleh sahaja sediakan sendiri tanpa perlu buat tempahan dengan pihak luar. Tempat paling mudah sekali, anda boleh je cari melalui platform disukai rakyat Malaysia iaitu Shopee.

Kalau nak cari doorgift majlis perkahwinan bawah RM1 untuk satu items, anda boleh tengok sini senarainya melalui Shopee sahaja. Tambahan lagi musim PKP ni, majlis perkahwinan pula terhad 250 tetamu je untuk satu-satu masa. Ini lah masa untuk kahwin dan jimat dalam majlis.

Senarai Doorgift Majlis Perkahwinan Bawah RM1 di Shopee

Ingatlah, perbelanjaan mengikut kemampuan keh. Mungkin sedikit sebanyak senarai ini dapat menjimatkan kos doorgift anda. Ingatlah, yang penting pemberian adalah ikhlas dan bukan pada harga.

Jika tempahan online, anda perlu ingat, anda perlulah buat tempahan lebih awal, supaya dapat mengelakkan barang kita lambat sampai. Kalau tidak tak terbagilah doorgift kalau barang lambat sampai kan. 

#1.  Towel Doorgift

Senarai Doorgift Majlis Perkahwinan Bawah RM1 Boleh Dapatkan Di Shopee

Anda boleh dapatkan towel atau sapu tangan dengan saiz 20x20 melalui penjual di Shopee sahaja. Hadiah ini pastinya berguna kepada tetamu kalau nak lap tangan ke, lap muka dan sebagainya. Saiz kotak adalah 7x13 cm dan saiz towel adalah 20x20cm. Jika berminat anda boleh dapatkan Towel Doorgift ini dengan harga bawah RM1 untuk 1 item sahaja.

Harga : RM0.60

#2.  Biskut

Senarai Doorgift Majlis Perkahwinan Bawah RM1 Boleh Dapatkan Di Shopee

Doorgift seterusnya adalah makanan. Boleh la bagi tetamu makan lagi lepas makan nasi minyak kita kan. Kali ini anda boleh dapatkan pelbagai variasi isian biskut dengan harga RM1 ke bawah bagi setiap pack. Anda boleh dapatkan biskut ikan, icegem, biskut nenas, chocobear atau kacang campur. Banyak pilihan. Tambahan lagi, boleh dapatkan sticker 'Thank You' secara percuma tau. Anda boleh dapatkan di Sufi_Goodies di Shopee

Harga : RM0.85

#3.  Sabun Mini Love

Senarai Doorgift Majlis Perkahwinan Bawah RM1 Boleh Dapatkan Di Shopee

Anda nak dapatkan doorgift yang cute dan berguna, anda boleh dapatkan sabun mini love di Shopee. Kurang daripada RM1 tau. Sabun ini handemade yang hanya menggunakan vegetable oil dan tiada bahan kimia lain. Anda boleh pilih warna yang anda mahu beserta wangian seperti lavender, japanese cherry blossom, roses atau dragon blood. Boleh buat tempahan sekarang di evereennew di Shopee.

Harga : RM0.75 - RM1.00

#4.  Coklat Bar

Senarai Doorgift Majlis Perkahwinan Bawah RM1 Boleh Dapatkan Di Shopee

Nak dapatkan doorgift unik, anda boleh tempah coklat bar ini dengan mengikut design citarasa anda. Wrapper dia, anda boleh tempat mengikut apa yang anda mahu. Coklat bar ini pula bersaiz 12x3x0.5cm dengan berat 12 g. Berbaloi dengan harga? Buat tempahan sekarang di nadia_fuzi01 di Shopee.

Harga : RM0.80

#5.  Kotak Bersama Sudu & Garfu

Senarai Doorgift Majlis Perkahwinan Bawah RM1 Boleh Dapatkan Di Shopee

Nak bagi doorgift yang eksklusif kepada tetamu-tetamu anda, boleh bagi set sudu & Garfu bersama kotak yang cantik. Anda boleh dapatkan pelbagai pilihan warna melalui seller di Shopee ini. Beli ni, tak perlu lagi beg tambahan, boleh bagi terus kepada tetamu. Jika berminat boleh terus tempah melalui vistaimpian123 di Shopee.

Harga : RM0.90

#6.  Popcorn

Senarai Doorgift Majlis Perkahwinan Bawah RM1 Boleh Dapatkan Di Shopee

Kudapan yang anda boleh buat sebagai doorgift di majlis perkahwinan anda adalah popcorn. Anda tak perlu bungkus sendiri, popcorn ini sudah siap bungus dan anda boleh bagi terus kepada tetamu yang hadir. Berat yang ditawarkan adalah 45g dengan 3 pilihan perasa iaitu coklat, caramel dan rainbow. Klik pautan Shopee ini kerepekrr untuk buat tempahan

Harga : RM1.00

#7.  Marshmallow Stick

Senarai Doorgift Majlis Perkahwinan Bawah RM1 Boleh Dapatkan Di Shopee

Seterusnya kudapan yang anda boleh bagi adalah doorgift marshmallow stick. Terdapat pelbagai corak yang disediakan melalui seller ini. Jika anda beli, anda akan dapat marshmallow stick itu sendiri bersama-sama tag 'Terima Kasih'. Jika berminat, boleh terjah dsyadaempire di Shopee. Harga pun murah je.

Harga : RM0.59

#8.  Perfume 2ml

Senarai Doorgift Majlis Perkahwinan Bawah RM1 Boleh Dapatkan Di Shopee

Senarai seterusnya doorgift kahwin murah adalah bagi perfume atau minyak wangi kepada tetamu yang hadir. Volume yang ditawarkan adalah 2ml dengan pelbagai design bungkusan atau anda boleh design sendiri. Ada sheer love, Mango tempation, Love spell dan banyak lagi Vanilla lace. Cepat order di tengkunoorain di Shopee

Harga : Bermula RM0.79 - RM1.00


Baca Juga

0/Post a Comment/Comments

Recommended