Boy Iman Diisytihar Muflis


Hari ini, Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur telah mengiisytihar mufilis terhadap pelakon dan juga ahli perniagaan Datuk Boy Iman.

Berita ini telah dilaporkan oleh Harian Metro dimana pengisytiharan muflis itu telah diputuskan mahkamah berikutan Boy Iman gagal melunaskan tuntutan lebih RM60,000 yang telah dibuat oleh serang individu pada pertengahan tahun lalu.

Kes ini melibatkan program pembinaan rumah mampu milik dikenali DBI Homes sekitar 2017 lalu. Kita sedia maklum, ketika itu, Datuk Boy Iman atau nama sebenarnya Noruliman A Rahman tular di seluruh media sosial apabila beliau telah menawarkan pembinaan sebuah rumah dengan kos yang sangat minima.


Kes ini berlaku apabila, seorang yang telah sertai program tersebut dan telah pun membayar penuh bagi pembinaan rumah jenis Ilham dengan kos sebanyak RM50,000. Selepas 6 bulan, sepatutnya rumah itu akan siap tetapi malangnya projek tersebut tidak jadi. Jadi individu tersebut mahukan pemulangan wang semula disebabkan pembatalan projek tersebut.

Namun, pihak Boy Iman terus mendiamkan diri dan barulah individu tersebut mengambil tindakan undang-undang baig menuntut haknya serta pembelaan ke atas diri sendiri kerana menjadi mangsa 'scam'.

Jadi hari ini, akhirnya dapat diselesaikan apabila mahkamah memutuskan Boy Iman diisytihar muflis.


sumber : HMetro

Post a Comment

Previous Post Next Post