Senarai 10 Telefon Harga Bawah RM700 Untuk Tahun 2021

Senarai 8 Telefon Harga Bawah RM700 Untuk Tahun 2020

Kini sudah masuk  tahun 2021. Jadi jika anda bercadang untuk dapatkan telefon pintar baru, mungkin anda boleh lihat senarai 10 telefon harga bawah RM700 untuk tahun 2021 yang anda boleh beli.

Telefon dalam range RM700 dan kebawah ini dalam kategori mid-range yang anda boleh guna sebagai telefon utama ataupun telefon kedua. Mungkin prestasi tidak sebagus peranti flagship tetapi ianya bersesuaian dengan harga dan cara penggunaan anda. Anda boleh dapatkan senarai telefon harga bawah RM500 yang pastinya lebih banyak pilihan dengan kesesuaian bajet anda.

Jadi kalau anda bercadang untuk dapatkan telefon pintar dengan harga bawah RM700 yang sesuai dengan bajet anda, anda boleh tengok 10 senarai telefon harga bawah RM700 untuk tahun 2021 ini. Juga disediakan link daripada Lazada dan Shopee untuk anda dapatkan. Psss~ mungkin nak bawa untuk raya kan.

1.   Oppo A31

Oppo A31

Oppo A31 antara peranti mid-range daripada Oppo yang terbaru diperkenalkan sekitar pada Februari 2020 yang lepas. Telefon pintar menawarkan ROM dengan yang besar iaitu 128GB. Jadi kepada anda yang mahukan memory yang besar, ianya sesuai untuk anda disamping dengan ciri-ciri yang lain disediakan.

Spesifikasi

Skrin : 6.5 inci IPS LCD Display | Chipset : Mediatek Helio P35 | Kamera Utama : 12MP + 2MP + 2MP | Kamera Depan : 8MP | Bateri : 4230mAh | RAM : 4GB | ROM : 128GB

Info Lanjut : RM659 - Shopee/Icon/button   RM699 - Lazada/Icon/button/#367DC4

2.   Huawei Y9 Prime

Huawei Y9 Prime

Peranti ini antara keluaran Huawei yang anda boleh dapatkan di pasaran sekarang. Walaupun ianya dikeluarkan pada penghujung 2019, tetapi ianya masih sesuai untuk di dapatkan. Paling best, antara senarai, Huawei Y9 Prime menawarkan skrin penuh dengan pop-up kamera dibahagian hadapan. Masih berbaloi untuk anda dapatkan pada tahun 2021 ini.

Spesifikasi

Skrin : 6.59 inci LTPS IPS Display | Chipset : Kirin 710F | Kamera Utama : 16MP + 8MP + 2MP | Kamera Depan : 16MP | Bateri : 4000mAh | RAM : 4GB | ROM : 128GB

Info Lanjut : RM698 - Shopee/Icon/button   RM699 - Lazada/Icon/button/#367DC4

3.   Xiaomi Redmi Note 8

Xiaomi Redmi Note 8

Telefon ini juga dikeluarkan pada 2019 tetapi masih berbaloi untuk anda dapatkan pada tahun 2021 ini. Xiaomi Redmi Note 8 menawarkan chipset yang berkuasa sesuai dengan peranti mid-range. Ianya juga dipasang dengan corning gorilla glass membuatkan skrin anda tahan calar.

Spesifikasi

Skrin : 6.3 inci IPS LCD Display | Chipset : Snapdragon 665 | Kamera Utama : 48MP + 8MP + 2MP + 2MP | Kamera Depan : 12MP | Bateri : 4000mAh | RAM : 4GB | ROM : 128GB

Info Lanjut : RM614 - Shopee/Icon/button   RM699 - Lazada/Icon/button/#367DC4

4.   Oppo A5 2020

Oppo A5 2020

Ia diberi nama Oppo A5 2020 tetapi ianya dikeluarkan pada penghujung 2019. Antara peranti yang murah di dalam senarai ini. Dengan harga tersebut, anda boleh dapatkan chipset yang baik iaitu Snapdragon 665. Boleh la bawa main game dengan sederhana grafik yang boleh dipakai. Selain itu juga, ianya disediakan dengan speaker Dolby Atmos. Pastinya memberikan pengalaman bunyi yang menarik kepada pengguna.

Spesifikasi

Skrin : 6.5 inci LCD Display | Chipset : Snapdragon 665 | Kamera Utama : 12MP + 8MP + 2MP + 2MP | Kamera Depan : 8MP | Bateri : 5000mAh | RAM : 3GB | ROM : 64GB

Info Lanjut : RM699 - Shopee/Icon/button   RM599 - Lazada/Icon/button/#367DC4

5.   Vivo Y15 2020

Vivo Y15 2020

Vivo Y15 2020 antara peranti terbaru daripada pihak Vivo. Peranti ini menawarkan kapasiti bateri yang besar sehingga 5000mAh. Sesuai digunakan seharian tanpa perlu mengecaj lagi. Ianya masih menyediakan jek audio 3.5mm beserta pengimbas cap jari.

Spesifikasi

Skrin : 6.35 inci IPS LCD Display | Chipset : Mediatek Hello P22 | Kamera Utama : 13MP + 8MP + 2MP | Kamera Depan : 16MP | Bateri : 5000mAh | RAM : 4GB | ROM : 64GB

Info Lanjut : RM659 - Shopee/Icon/button   RM599 - Lazada/Icon/button/#367DC4

6.   Realme 5i

Realme 5i

Realme 5i dikeluarkan pada Januari 2020 yang lepas. Dengan bateri kapasiti 5000mAh yang pastinya memberi ketahan yang baik kepada peranti ini. Chipset yang ditawarkan juga agak baik iaitu Snapdragon 665. Anda boleh dapatkan telefon Realm 5i ini dipautan yang disediakan dibawah

Spesifikasi

Skrin : 6.52 inci IPS LCD Display | Chipset : Snapdragon 665 | Kamera Utama : 12MP + 8MP + 2MP + 2MP | Kamera Depan : 8MP | Bateri : 5000mAh | RAM : 4GB | ROM : 64GB

Info Lanjut : RM599 - Shopee/Icon/button   RM599 - Lazada/Icon/button/#367DC4

7.   Realme 6i

Realme 6i

Selang beberapa bulan, Realme keluarkan satu lagi peranti kelas pertengahan atau mid-range iaitu Realme 6i. Helio G80 lebih baik daripada chipset sebelum ini yang ada pada Realme 5i. Dengan pertambahan beberapa ratus, anda boleh dapatkan telefon yang lebih baru yang dikeluarkan pada Mac 2020 ini.

Spesifikasi

Skrin : 6.5 inci LCD Display | Chipset : Mediatek Helio G80 | Kamera Utama : 48MP + 8MP + 2MP + 2MP | Kamera Depan : 16MP | Bateri : 5000mAh | RAM : 3GB | ROM : 64GB

Info Lanjut : RM695 - Shopee/Icon/button   RM699 - Lazada/Icon/button/#367DC4

8.   Realme C3

Realme C3

Dengan harga bawah RM700, Realme C3 yang dikeluarkan awal tahun 2020 sesuai untuk anda yang ingin main game. Ini kerana ianya dikuasakan dengan chipset Helio G70 yang agak baik. Tetapi ianya masih menggunakan port pengecasan micro-usb. Tetapi bateri kapasiti yang ditawarkan pun besar iaitu 5000mAh.

Spesifikasi

Skrin : 6.5 inci LCD Display | Chipset : Helio G70 | Kamera Utama : 12MP + 2MP + 2MP | Kamera Depan : 5MP | Bateri : 5000mAh | RAM : 3GB | ROM : 64GB

Info Lanjut : RM499 - Shopee/Icon/button   RM499 - Lazada/Icon/button/#367DC4

#9 - Poco M3

poco m3

Telefon mid-range yang kini mendapat sambutan yang hebat untuk tahun 2021 adalah Poco dengan model Poco M3. Ianya dikuasakan dengan cop Snapdragon 662 cukup untuk jalankan permainan video dengan lancar. Pada bahagian kamera pula, anda akan peroleh 3 kamera pada bahagian belakang dan 1 pada kamera selfie. Paling best, telefon ini mempunyai 6000 mAh kapasiti bateri. Lama tahan ni kan.

Spesifikasi

Skrin : 6.53 inci FHD+ Dot Drop Display | Chipset : Snapdragon 662 | Kamera Utama : 48MP + 2MP + 2MP | Kamera Depan : 8MP | Bateri : 6000 mAh | RAM : 4GB | ROM 128GB

Info Lanjut : RM699 - Shopee/Icon/button   RM699 - Lazada/Icon/button/#367DC4

#10 - Xiaomi Redmi 9T

Xiaomi Redmi 9T

Redmi 9T baru sahaja dilancarkan pada Januari 2021 ini. Dengan harga barah RM700, anda akan dapat sebuah telefon pintar yang dikuasakan oleh cip Snapdragon 662. Tidak cukup dengan itu, anda juga boleh dapatkan variasi 6GB RAM bersama-sama 12GB ROM. Apa tak cukup lagi kan. Bateri kapasiti pun sehingga 6000 mAh tau. Harga mampu milik, tetapi telefon canggih.

Spesifikasi

Skrin : 6.53 inci IPS LCD | Chipset : Snapdragon 662 | Kamera Utama : 48MP + 8MP + 2MP + 2MP | Kamera Depan : 8MP | Bateri : 6000 mAh | RAM : 6GB | ROM 128GB

Baca Juga

0/Post a Comment/Comments