Jadual Imsak Dan Berbuka Puasa Di Kuala Lumpur Dan Putrajaya Tahun 2024

Jadual Imsak Dan Berbuka Puasa Di Kuala Lumpur Putrajaya tahun 2022

Berikut merupakan jadual imsak dan berbuka puasa bagi seluruh Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur dan Putrajaya untuk tahun 2024/1445H.

Untuk makluman, takwim atau jadual waktu Imsak dan Berbuka Puasa yang dilampirkan ini adalah rasmi terbitan daripada pihak Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) untuk tahun ini.

Ramadan adalah bulan yang mulia bagi umat Islam. Amat rugilah jika ianya berlalu tanpa mengejar kebaikan dan kelebihan yang ada di dalamnya. Tahun ini, Ramadan jatuh pada hari Selasa, 12 Mac 2024 bersamaan 1 Ramadan 1445H.

Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Untuk Kuala Lumpur Dan Putrajaya Bagi Tahun 2024

Disediakan lampiran jadual waktu ini bagi memudahkan urusan umat Islam terutamanya bagi penduduk di Kuala Lumpur dan Putrajaya bagi setiap zon yang ditetapkan. Dengan adanya panduan atau jadual waktu ini, umat Islam dapat berbuka puasa dalam tempoh yang ditetapkan.

Senarai jadual waktu ini adalah mengikut zon bagi Kuala Lumpur dan Putrajaya. Berikut adalah jadual waktu imsak dan berbuka puasa bagi tahun 1445H / 2024M bagi seluruh Wilayah Kuala Lumpur dan Putrajaya sebagai rujukan.

Zon 1 : Kuala Lumpur & Putrajaya

Jadual Imsak Dan Berbuka Puasa Di Kuala Lumpur Putrajaya tahun 2022


Sumber Rujukan : Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa JAKIM

Post a Comment